Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایسنا، محمد کرمی با اشاره به اینکه اوایل اردیبهشت سال جاری پس از ورود سه راس گورخر آفریقایی شامل یک نر و دو ماده به کشور، گورخر نر تلف و یکی از دو گورخر ماده در مرکز نگهداری حیات وحش صفادشت تلف شد و این خبر جنجال بپا کرد، گفت: پرونده‌ای که برای مسئول مرکز نگهداری صفادشت تشکیل شده در مرحله تجدید نظر قرار دارد چون بر اساس رای اولیه، مسئول مرکز نگهداری حیات وحش صفادشت تبرئه شد اما این رای برای ما قابل قبول نبود بنابراین بر اساس ضوابط و قوانین موجود درخواست تجدیدنظر دادیم و در حال بررسی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی درباره امکان تعطیلی مرکز نگهداری حیات وحش صفادشت اظهارکرد: بیش از ۷۰ گونه و ۵۰۰ حیوان مانند انواع گوشتخواران و علفخواران در این مرکز نگهداری می‌شوند، در این شرایط «تعطیلی» یک مسئله است و «انتقال دادن» این تعداد حیوان و نحوه مراقبت از آن‌ها یک مساله دیگر پس باید در جهت بهینه کردن شرایط این مرکز اقدام کنیم.

رئیس اداره حفاظت و مدیریت حیات وحش،تاریخ طبیعی و ذخائر ژنتیکی تهران ادامه داد: مراکز نگهداری حیات وحش بسیاری در شهر تهران و حتی در شهرستان های تهران داشتیم که نتوانستند شرایط  لازم را برای حیات وحش ایجاد کنند بنابراین آن‌ها را تعطیل و حیوانات این مرکز را به مراکز مجازی مثل پارک ساعی و مرکز نگهداری  حیات وحش در باغ شهر شهرستان ری منتقل کردیم. یکی دو مرکز خودخواسته تعطیل شدند و چون گونه‌های جانوری آن‌ها قابلیت انتقال داشتند به مراکزنگهداری دیگری منتقل شدند.

وی با تاکید بر اینکه برای تصمیم‌گیری درباره جابه جایی گونه‌های مرکز نگهداری حیات وحش صفادشت باید کارشناسانه‌تر عمل شود، اظهارکرد: اگرقرار باشد این مرکز تعطیل شود یعنی بازدیدکننده نداشته باشد، این کار انجام می‌شود ولی گونه‌ها در همان مکان باید نگهداری شوند و به آن‌ها رسیدگی و نظارت شود بنابراین مرکز نگهداری حیات وحش صفادشت جمع‌آوری نمی‌شود.

کرمی گفت: در تلاش هستیم که شهرداری صفادشت بهره‌بردار دیگری را برای این مرکز نگهداری حیات وحش انتخاب کند که  بر اساس دستورالعمل‌های ابلاغی سازمان حفاظت محیط زیست به استان‌ها بتواند شرایط مالی و علمی مناسب را برای گونه‌های این مرکز فراهم کند.

رئیس اداره حفاظت و مدیریت حیات وحش و تاریخ طبیعی درباره آخرین نظارت‌های انجام شده بر این مراکز اظهارکرد: نظارت و پایش مراکزی همچون باغ پرندگان، باغ وحش تهران و مرکز نگهداری حیات وحش صفادشت به‌طور هفتگی یا دو هفته یک بار توسط همکاران محیط زیست انجام می‌شود و آنان شرایط زیستی حیوانات این مراکز را بررسی می‌کنند.

وی درباره ایجاد شرایط مناسب برای زمستان‌گذرانی شامپانزه‌های باغ وحش ارم گفت: تغییراتی در بخش زمستان‌گذرانی شامپانزه‌ها در باغ وحش تهران ایجاد شده است به‌گونه‌ای که وضعیت سیستم گرمایشی این بخش بهتر و طبق نظارت و مشاهدات اخیر ما قسمت‌هایی از این بخش کاشی شده است علاوه بر آن تعداد روشنایی موجود در سقف را افزایش داده شده و به این شیوه شرایط زمستان‌گذرانی شامپانزه‌ها ارتقا یافته است.

کرمی با بیان اینکه شامپانزه‌ها حساس به سرما هستند، تصریح کرد: این گونه در جنگل‌های گرمسیری زندگی می‌کند و سرما روی آن  تاثیر منفی می‌گذارد بنابراین در فصل زمستان در پشت قفس‌ها و در فضایی بسته نگهداری می‌شود و آن‌ها را در فصل زمستان در صورت مساعد بودن شرایط آب و هوایی از محفظه خارج می‌کنند.

وی درباره آخرین وضعیت مرکز نگهداری حیوانات صفادشت توضیح داد:به دلیل اینکه مجوز اصلی مرکز نگهداری حیات وحش صفادشت به نام شهرداری صفادشت است، ما نامه‌نگاری‌های لازم را با شهرداری صفادشت انجام دادیم و از این نهاد خواستیم تا تغییراتی را در ساختار و زیستگاه حیوانات و گونه‌های این مرکز نگهداری حیات وحش ایجاد کنند و برنامه‌های خود در این زمینه را در اختیار ما قرار دهند.

رئیس اداره حفاظت و مدیریت حیات وحش،تاریخ طبیعی افزود: قرار شده است طبق دستورالعمل ابلاغ شده از سوی سازمان حفاظت محیط زیست در سال گذشته در مورد باغ‌ وحش‌ها و باغ‌های پرندگان به استان‌ها این تغییرات را ایجاد و شرایط آن مرکز را برای نگهداری حیوانات بهتر کنند و در نهایت برنامه‌ای را در اختیار ما بگذارند که تغییرات را در چه مدت زمانی و با چه هزینه‌ای انجام خواهند داد.

کد خبر 641917

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: مرکز نگهداری حیات وحش صفادشت مرکز نگهداری شامپانزه ها گونه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۸۷۳۰۴۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انتقال پیام صوتی به قمر مشتری به شکل موج‌های بصری

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از اسپیس، ماموریت کاوشگر ناسا به قمر پوشیده از یخ سیاره مشتری قرار است حاوی پیام منحصربفردی باشد. 

دانشمندان سازمان آمریکایی «متی اینترنشنال» (METI International) نیز در همین راستا تاکید کرده‌اند که کاوشگر جست‌و‌جوی حیات در قمر یخی مشتری اهداف تعریف شده‌ای دارد که در یک قدمی دستیابی به آنها است. این سازمان نیز به انتقال پیام‌های رادیویی قدرتمند به حیات فرازمینی اختصاص دارد.

فضاپیمای اروپا کلیپر ناسا که در اکتبر ۲۰۲۴ (شش ماه دیگر) به قمر پوشیده از یخ مشتری می‌رسد، حامل پیامی حکاکی شده با لیزر است که ارتباط بشریت با قمر یخی را جشن می‌گیرد و ادای احترامی به ماموریت‌های گذشته این سازمان است که همگی به دنبال حیات در سیاره‌های فرازمینی بودند.

پژوهشگران اطمینان دارند اقیانوس عظیمی از آب شور کیلومتر‌ها زیر سطح پوشیده از یخ اروپا وجود دارد که این قمر را به نامزد اصلی میزبانی از حیات فرازمینی در منظومه شمسی تبدیل می‌کند. با این حال تعیین اینکه آیا این اقیانوس پنهان دارای عناصر شیمیایی مناسب برای حمایت از حیات است یا نه، دشوار بوده است.

دانشمندان سازمان آمریکایی «متی اینترنشنال» اظهار کرده‌اند، ما صدا‌های ضبط شده را به ۱۰۳ زبان جمع آوری کردیم و تصمیم گرفتیم آنها را به شکل موج‌هایی تبدیل کنیم که این صدا‌ها را به صورت بصری نشان می‌دهد. 

همکاران ناسا این شکل از موج‌ها را در صفحه فلزی حک کردند که از الکترونیک حساس فضاپیما در برابر تشعشعات شدید سیاره مشتری محافظت می‌کند. از آنجا که آب برای برقراری حیات اولویت اصلی کاوش‌های سازمان هوانوردی و فضای ایالات متحده آمریکا است، بخش دیگری از پیام نیز به طوری طراحی شده که طول موج‌های اجزای آب را به صورت بصری به تصویر می‌کشد.

حک کردن پیام‌ها در فضاپیما روش جدیدی نیست و پیام کلیپر پیروی از سنتی است که قدمت به آن چند دهه می‌رسد.

این ماموریت هدف اصلی خود را بررسی و تحقیق درباره قمر یخی و جستجوی اطلاعات در مورد وجود حیات در آن قرار داده است. یکی از جوانب این ماموریت، ارسال یک پیام میان دو سیاره آبی است که به زبان‌های مختلف و شکل‌های مختلف ارسال می‌شود و به عنوان نمونه تلاشی برای حضور انسان در فضا و کشف اسرار آن به جا می‌ماند.

ماموریت ناسا اطلاعاتی ارزشمند از این قمر را در اختیار می‌گذارد و شاید ادله‌ای برای وجود زندگی در فضا را ارائه دهد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • اوباش تحت تعقیب در صفادشت شناسایی و در «خوشنام» ملارد دستگیر شد
  • محکومیت پنج میلیارد ریالی برای مرغ فروش مشهدی
  • ️جریمه میلیاردی برای نگهداری موتور سیکلت‌های قاچاق در قزوین
  • عشق در قلمرو حیات وحش؛ وقتی حیوانات عاشق می‌شوند (عکس)
  • ۴ ویژگی منحصربه‌فرد در کتاب‌های تاریخ شفاهی
  • تهدید حیات جزیره سرخ‌گون هرمز با شیشه و پلاستیک
  • تشریح روند انتخاب استادان نمونه کشوری
  • روند انتخاب اساتید نمونه کشوری تشریح شد
  • بهزیستی پیگیر تنبیه در مرکز نگهداری از کودکان بی‌سرپرست کرج است
  • انتقال پیام صوتی به قمر مشتری به شکل موج‌های بصری