Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-05-03@09:37:25 GMT

وضعیت شامپانزه‌ها را تعیین تکلیف کنید

تاریخ انتشار: ۱۵ تیر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۴۵۵۹۲۱

وضعیت شامپانزه‌ها را تعیین تکلیف کنید

به گزارش خبرنگار حوزه محیط زیست گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، سعید محمودی مدیر کل حفاظت محیط زیست تهران گفت: امروز اتفاق خوبی رخ داده است و برای هرکسی که دغدقه‌ی حیات وحش و محیط زیست کشور را دارد، مسئله‌ی باغ وحش‌ها از تمامی ابعاد به مسئله‌ی محیط زیست گره خورده است. وقتی اتفاق خوبی در باغ وحش می‌افتد نشان از برنامه ریزی خوب و تلاش جمعی است و همچنین اتفاق بد هم مربوط به عملکرد همه‌ی مجموعه است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

همانطور که چندی پیش شاهد یک اتفاق بد دریکی از باغ وحش‌های تهران بودیم.

محمودی افزود: باغ وحش‌ها در تمامی دنیا جایگاه ویژه‌ای در زمینه آموزش و پژوهش دارند مسائل مربوط به تنوع زیستی و بانک‌های ژن امروز بسیار پیشرفته شدند و قسمت عمده‌ای از مباحث پژوهش را باغ وحش‌های بزرگ دنیا انجام میدهند، باغ وحش ارم هم از باغ وحش‌های خوب کشور است که در حوزه آموزش و پژوهش هم  تلاش کرده است، اما فاصله زیادی تا استاندارد‌های بین المللی دارد.

محمودی گفت: کشور ما از نظر تنوع زیستی در جهان کشور خاصی است، همچنین حدود ۵۵۰۰ گونه پستاندار در جهان داریم که از این تعداد ۸ درصد یعنی ۲۰۰ پستاندار در کشور ما وجود دارد که چند گونه بسیار بومی و منحصر به فرد هستند مانند: تمساح، گوزن زرد ایرانی و یوز‌های ایرانی که در کل دنیا فقط مربوط به کشور ایران هستند.

مدیر کل حفاظت محیط زیست تهران اظهار کرد: همچنین گونه‌های با ارزش دیگری از جمله گوشت خواران و گربه سانان داریم که هرچند گونه‌های با ارزش شیر ایرانی و ببر ایرانی را از دست دادیم، اما تلاش میکنیم تا گونه‌های دیگر را حفظ کنیم.

وی افزود: یوز را با تمام سختی و مشکلات به خوبی حفظ کردیم اگر چه مشکلات عمده‌ای در محیط زیست کشور است، اما این موفقیت‌ها نباید نادیده گرفته شوند.

مدیر کل حفاظت محیط زیست تهران افزود: ما در کشوری هستیم که پس از افتتاح سیستم محیط زیست و دپارتمان محیط زیست هیچ گونه‌ای را از دست ندادیم. این در حالیست که خیلی از کشور‌های پیشرفته دنیا مانند انگلستان که برنامه ریزان محیط زیست دنیا هستند در دهه ۷۰ میلادی خیلی از درختان با ارزش ناروند را به علت بیماری از دست دادند یا وضعیت شیر کوهی در ایالات متحده آمریکا که جالب نیست یا جانوران و کیسه داران با ارزش استرالیا مانند شیطان تاسمانی که درطبیعت این کشور از بین رفتند و همه‌ی این اتفاقات در دهه‌های اخیر افتاده است، ما با تمام مشکلات توانستیم گونه‌های با ارزش پستانداران را در زیست گاههایی که به شدت آسیب دیدند حفظ کنیم.

او گفت: بحث توسعه در کشور ما خیلی برنامه محور نبوده است و در قسمت‌هایی اتفاقات عجیب و غریبی مانند خشک سالی افتاده است.

محمودی افزود: در بررسی مسائل مربوط به تنوع زیستی کشور، باغ وحش‌ها نقش مهمی دارند، باغ وحش‌ها فقط یک مکان تفریحی نیستند. مسائل مربوط به آموزش محیط زیست برای فرزندان ما که در آینده تصمیم گیران کشور ما خواهند بود، در باغ وحشها بهتر صورت می گیرد.

مدیر کل حفاظت محیط زیست تهران افزود: با آموزش ارزش‌های زیستی یا افق‌های پیشرفت در حوزه ژنتیک دیگر شاهد افرادی نیستیم که بگویند یک گله گور خر ایرانی یا کله بز چقدر ارزش دارد و ما پول آن را می پردازیم تا با تخریب زیستگاهشان معدن راه اندازی کنند.

محمودی اظهار کرد: رسالت یک باغ وحش ۲ طرفه هست باغ وحش‌ها هم در حوزه آموزش و هم در حوزه پژوهش باید فعال باشند. گاهی اوقات در بعضی باغ وحش‌های تهران شاهد حیوان آزاری هستیم که به اسم تفریح مردم حیوانات را مورد آزار و اذیت قرار می‌دهند که با قدرت در برابر آن‌ها ایستادگی خواهیم کرد، همچنین باید تشکر کنیم از باغ وحش‌هایی که شرایط بهتری را مانند تولد بچه فیل فراهم میکنند که در محیط بسته‌ی باغ وحش ارم کاری بسیار سخت و دشوار است.

وی افزود: از طرفی نظارت کار با ما است و در صورت تخلف برخورد جدی خواهیم کرد.

وی اضافه کرد: درخواستم از مسئولین مجموعه ارم این است که در آینده نزدیک وضعیت شامپانزه‌ها را تعیین تکلیف کنند، در هیچ جای دنیا گونه‌های نخستین را در باغ وحش یا قفس نگهداری نمی‌کنند. اگر هم این اتفاق افتد در فضایی باز و بدون محفظه نگهداری می‌کنند.

مدیر کل حفاظت محیط زیست تهران اظهار کرد: ارم با تمام خوبی‌ها و تلاش هایش که از آن‌ها راضی هم هستیم باید هرچه زودتر فضای زیست شامپانزه ها را فراهم کند. باران که راهی کنیا شد، اما اوضاع سایر شامپانزه‌ها خوب نیست .

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: محیط زیست باغ وحش شامپانزه مدیر کل حفاظت محیط زیست تهران شامپانزه ها باغ وحش باغ وحش ها کشور ما

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۴۵۵۹۲۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عوارض آزادراه تهران-شمال در اختیار محیط زیست

مجید درگی در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به خسارت چندهزار میلیاردی آزادراه تهران- شمال به محیط زیست اظهار کرد: هر چند این پروژه نقش بسزایی در کاهش زمان تردد مسافران،کاهش مصرف سوخت، کاهش آلودگی هوا و ... دارد ولی نمی‌توان از کنار آسیبی که احداث این مسیر به محیط زیست وارد کرده به سادگی گذشت.

وی ادامه داد: هرچند عدم تعامل مجریان این پروژه با محیط زیست به ضرر طبیعت و حیات وحش تمام شده ولی در تلاشیم بخشی از این ضررها را جبران کنیم.

وی افزود: اگر احداث این بزرگراه با نظارت محیط زیست انجام می‌شد، خسارت‌های آن به حداقل می‌رسید و دغدغه امروز وجود نداشت.

منبع: روزنامه قدس تکتم بهاردوست

دیگر خبرها

  • خودروهای توقیفی تعیین تکلیف شود
  • کشف لاشه یک قلاده پلنگ در یک منطقه شکار ممنوع/ عکس
  • اولویت مجلس آتی تعیین تکلیف لایحه عفاف و حجاب باشد
  • عوارض آزادراه تهران-شمال در اختیار محیط زیست
  • حدود ۵۰ درصد تالاب هامون آب‌گیری شد
  • سلاجقه: حدود ۶۰میلیون مترمکعب از حقابه هیرمند رهاسازی شد
  • بررسی مشکلات و معضلات رودخانه کن
  • سلاجقه: حدود ۶۰ میلیون متر مکعب از حقابه هیرمند رهاسازی شد
  • مبارزه با موش‌های پایتخت در آستانه فصل گرما زودتر آغاز شود
  • زنده گیری و رهاسازی سه سر تمساح در جنوب سیستان و بلوچستان