Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «قدس آنلاین»
2024-05-03@13:02:52 GMT

تعطیلی باغ‌ وحش‌ها و باغ پرندگان تهران

تاریخ انتشار: ۲۸ بهمن ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۱۰۲۶۹۶۷

تعطیلی باغ‌ وحش‌ها و باغ پرندگان تهران

درپی ابتلای تعدادی از پرندگان باغ پرندگان شهر قم به بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان رییس اداره نظارت بر امور حیات وحش استان تهران گفت: خوشبختانه هیچ مورد مشکوک یا تلفات ناشی از ابتلا به آنفلوآنزای فوق حاد ‌پرندگان در استان تهران مشاهده نشده است. با این حال بازدید عمومی از مراکز نگهداری حیات وحش، باغ‌وحش‌ها و باغ‌های ‌پرندگان تا اطلاع ثانوی ممنوع شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

قدس آنلاین: محمد کرمی در گفت و گو با ایسنا، ضمن بیان اینکه با توجه به مشاهده بیماری آنفلوآنزای فوق حاد ‌پرندگان در استان قم هشدارهای لازم به مراکز نگهداری حیات وحش، باغ‌ وحش‌ها و باغ ‌پرندگان استان تهران داده شده است، اظهار کرد: با توجه به اینکه بیشتر مراکز نگهداری حیات وحش استان تهران دارای گونه‌هایی از ‌پرندگان هستند،  بازدید از این مراکز تا اطلاع ثانوی در استان تهران ممنوع اعلام شده است.

وی ادامه داد: اداره نظارت بر امور حیات وحش استان تهران با همکاری سازمان دامپزشکی ‌به‌صورت مستمر زیستگاه ‌پرندگان استان تهران را ‌پایش و نظارت می‌کنند و تاکنون در  زیستگاه‌های طبیعی ‌پرندگان نیز مورد مشکوک یا تلفات ناشی از ابتلا به آنفلوآنزای فوق حاد ‌پرندگان مشاهده و گزارش نشده است.

رییس اداره نظارت بر امور حیات وحش استان تهران ضمن بیان اینکه  آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان یک بیماری ویروسی است که ویروس آن سه نوع تیپ B, A  و C دارد که تیپ A آن می‌تواند علاوه بر پرندگان باعث ابتلای انسان به بیماری  ‌شود، خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه آنفلوآنزای فوق حاد ‌پرندگان می‌تواند بین انسان و ‌پرندگان مشترک باشد، بیم آن می‌رود با توجه به ارتباطی که ممکن است بین انسان و ‌پرندگان در مراکز نگهداری، باغ‌ وحش‌ها و باغ ‌ ‌پرندگان ایجاد شود، این بیماری به انسان‌ها منتقل شود. از این رو ارتباط بین ‌پرندگان و انسان در مکان‌هایی  که این ارتباط نزدیک است با هشدار و ممنوعیت اعلام شده از سوی سازمان دامپزشکی و نظارت اداره حفاظت محیط زیست استان تهران  تا حد امکان محدود شده است.

وی ادامه داد: در مواقعی که آنفلوآنزای فوق حاد ‌پرندگان چه در استان‌های همجوار چه در مراکز نگهداری حیات وحش استان  یا مرغداری‌های سنتی و صنعتی مشاهده ‌شود، هشدارهای لازم مبنی بر توقف فعالیت این واحدهای مرغداری داده و محدودیت بازدید از مراکز نگهداری حیات وحش اعمال می‌شود تا با ایجاد محدودیت در ارتباط بین انسان و ‌پرندگان از انتقال احتمالی این بیماری جلوگیری به‌ عمل آید.

کرمی در ‌پایان اظهار کرد: در صورت مشاهده مورد مشکوک یا تلفات ناشی از بیماری آنفلوآنزای فوق حاد ‌پرندگان در استان تهران، تمام واحدهای مرغداری و مراکز نگهداری حیات وحش موظف به رعایت ‌پروتکل‌های بهداشتی ابلاغ شده از سوی سازمان دامپزشکی در شرایط شیوع بیماری می‌شوند. اداره نظارت بر امور حیات وحش استان تهران نیز علاوه‌بر تعطیلی مراکز نگهداری حیات وحش،  باغ‌ وحش‌ها و باغ ‌پرندگان که اکنون نیز به‌منظور پیشگیری از احتمال شیوع این بیماری اعمال کرده است، زیستگاه‌های طبیعی که این بیماری در آن مشاهده شده را قرنطینه می‌کند تا ورود خروج به این مناطق کنترل شده صورت گیرد.

به گزارش ایسنا، طی یک ماه گذشته شیوع بیماری آنفلوآنزای فوق حاد ‌پرندگان در استان‌های قم، خراسان جنوبی، البرز، خوزستان و آذربایجان غربی گزارش شده‌ است.

انتهای ‌پیام/

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: باغ وحش باغ پرندگان آنفولانزای فوق حاد پرندگان مراکز نگهداری حیات وحش آنفلوآنزای فوق حاد وحش ها و باغ

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۰۲۶۹۶۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حفاظت از حیات وحش مناطق آزاد نیازمند اجرای قرق اختصاصی است

سید محمد موسوی فرمانده یگان حفاظت اداره کل محیط زیست در گفت‌وگو با خبرنگار استانی ایسکانیوز در خراسان شمالی اظهار کرد: در استان، همواره تلاش این اداره کل بر حراست از عرصه‌های تحت مدیریت خود و حفاظت از حیات وحش آن بوده است.

وی با بیان اینکه نمی‌توان تمامی عرصه تحت مدیریت این اداره کل در استان را تنها با تکیه بر توان ۶۰ نیروی محیط بان حفاظت کرد، گفت: به طور مستمر تلاش شده است که علاوه بر اخذ مجوز بابت افزایش تعداد نیروهای محیط بان استان همچنین جلب همکاری جوامع محلی به عنوان همیاران طبیعت و آموزش همگانی نیز عملی شود.

فرمانده یگان حفاظت اداره کل محیط زیست خراسان شمالی عنوان کرد: در سال گذشته هفت نیروی محیط بان از سهمیه ایثارگران جذب شدند همچنین شماری همیار جدید نیز به تعداد همیاران این اداره کل افزوده شدند.

وی افزود: در سال ۱۴۰۱ به سه هزار و ۸۸۳ نفر و در سال ۱۴۰۲ نیز به دو هزار و ۳۶۳ نفر در قالب طرح آموزش یک ساعت با محیط بان در مدارس، آموزش‌های محیط زیستی ارائه شدند.

موسوی تصریح کرد: البته در زمینه ارتقای فرهنگ محیط زیستی در میان عموم علاوه بر اقدامات فرهنگی نیاز است که از ظرفیت موزه طبیعی نیز بهره گرفت.

وی تاکید کرد: هرچه زودتر موزه طبیعی مرکز استان در بوستان باباامان راه اندازی شود که بر آشنایی هر چه بیشتر عموم با ارزش‌های زیست محیطی بسیار موثر خواهد بود.

فرمانده یگان حفاظت اداره کل محیط زیست خراسان شمالی در بخش دیگری از سخن خود به نتایج مثبتی که در کشور در زمینه اجرای قرق‌های اختصاصی تجربه شده است نیز اشاره و اظهار کرد: طی سال‌های گذشته، برخی از نقاط کشور که تحت مدیریت ادارات کل محیط زیست استان‌ها نیستند بلکه مناطق آزاد هستند، به عنوان قرق‌های اختصاصی به بخش خصوصی واگذار شدند.

وی خاطرنشان کرد: واگذاری قرق‌های اختصاصی با رویکرد ساماندهی این مناطق آزاد و البته با رویکرد حفاظت از حیات وحش این مناطق همچنین با رویکرد درآمدزایی اجرایی شد.

موسوی در ادامه بیان کرد: در این طرح، به بخش خصوصی که حفاظت از عرصه و حیات وحش مناطق هدف را انجام می‌دهد، اجازه داده می‌شود که پس از سرشماری جمعیت حیات وحش این مناطق، شکار مبتنی بر پروانه‌ای که صادر خواهد شد، انجام دهد.

وی خاطرنشان کرد: مبتنی بر این تجربه ملی، جمعیت حیات وحش مناطق واگذار شده به بخش خصوصی افزایش یافتند.

فرمانده یگان حفاظت اداره کل محیط زیست خراسان شمالی اعلام کرد: در این زمینه، خراسان شمالی نیز طی سال‌های اخیر برای دو منطقه هدف واقع در شهرستان‌های جاجرم و اسفراین طرح قرق اختصاصی را تهیه و طرح‌ها به سازمان محیط زیست کشوری ارسال کرده است.

وی گفت: اجرای این طرح در دو منطقه هدف منوط به تایید شورای عالی محیط زیست کشور است.

موسوی تصریح کرد: خراسان شمالی مناطق مستعد دیگری را نیز دارا است که می‌توان این طرح را در این مناطق اجرایی کرد.

وی در ادامه با تاکید بر این نکته که در استان همواره برای حفاظت از حیات وحش تلاش‌های بسیاری انجام شده و ادامه دارد، اظهار کرد: با این وجود، امر شکار صفر نمی‌شود.

فرمانده یگان حفاظت اداره کل محیط زیست خراسان شمالی بیان کرد: در استان، طی سال ۱۴۰۱ تعداد دو فقره صید غیر مجاز آبزیان (زردپر)، ۳۶ فقره شکار غیر مجاز پرندگان، ۴۵ فقره شکار غیرمجاز پستانداران، ۱۰ فقره زنده گیری پرندگان، و طی سال ۱۴۰۲ نیز دو فقره صید غیرمجاز آبزیان، ۲۱ فقره شکار غیرمجاز پرندگان، ۳۹ فقره شکار غیرمجاز پستانداران و هفت فقره زنده گیری پرندگان کشف و شناسایی شدند.

وی همچنین گفت: در استان، طی سال ۱۴۰۱ تعداد ۴۰ فقره اقدام به شروع به شکار، سه فقره نگهداری و خرید و فروش حیات وحش زنده و غیر زنده، ۱۹ فقره سلاح شکاری غیرمجاز و ۵۹ فقره سلاح شکاری مجاز کشف شدند.

موسوی افزود: در استان، طی سال ۱۴۰۲ نیز تعداد ۲۴ فقره اقدام شروع به شکار، پنج فقره نگهداری و خرید و فروش حیات وحش زنده و غیر زنده، ۳۷ فقره سلاح شکاری غیرمجاز، ۴۹ فقره سلاح شکاری مجاز و یک فقره سلاح جنگی برای شکار کشف و شناسایی شدند.

وی یادآور شد: طی همکاری با فراجای استان نیز در سال ۱۴۰۱ تعداد دو فقره و در سال ۱۴۰۲ نیز تعداد شش فقره تخلف فروش حیات وحش شکار شده و زنده‌گیری شده در فضای مجازی کشف شدند.

فرمانده یگان حفاظت اداره کل محیط زیست خراسان شمالی درباره زنده گیری پرندگان شکاری در استان نیز عنوان کرد: این نوع پرندگان مورد تقاضای سودجویان داخلی و مشتریان کشورهای عربی است.

وی گفت: با توجه به اینکه معمولا زنده گیری پرندگان شکاری از تیرماه شروع می‌شود، هر ساله طی هماهنگی با نهاد فراجا، اداره کل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای استان و فرودگاه بجنورد گذرگاه‌های عبوری استان تحت پایش و نظارت قرار می‌گیرند تا از بروز احتمالی قاچاق پرندگان شکاری استان جلوگیری شود.

فرمانده یگان حفاظت اداره کل محیط زیست خراسان شمالی در خاتمه درباره بازدارندگی جرایم برای تخلف‌های زیست محیطی نیز عنوان کرد: هنوز مبالغ این جرایم به روزرسانی نشده است که امیدوار هستیم به روز شود.

موسوی همچنین خواستار شد: قوانین مربوط به حمل سلاح نیز اصلاح و به روز شوند تا قدرت بازدارندگی در برابر شکارهای مجاز را افزایش دهد.

خبرنگار:سمانه قهرمانی

انتهای خبر/

کد خبر: 1229139 برچسب‌ها سازمان محیط زیست استان

دیگر خبرها

  • یکی از اصلی ترین ارکان های مقابله با قاچاقچیان حیات‌وحش دادن آموزش است
  • استان تهران چطور تقسیم می شود ؟ مراکز استان ها مشخص شدند
  • پیشگیری از آنفولانزای فوق حاد پرندگان با تزریق واکسن ایران‌ساخت
  • نظارت دامپزشکی کرمان بر کارخانجات شیر و مراکز عرضه شیر خام
  • حفاظت از حیات وحش مناطق آزاد نیازمند اجرای قرق اختصاصی است
  • رایگان شدن درمان کودکان تا ۷ سال سرمایه‌گذاری برای آینده است
  • تصاویر زیبای پرندگان در تالاب میانکاله
  • عشق در قلمرو حیات وحش؛ وقتی حیوانات عاشق می‌شوند (عکس)
  • کشف یک «زیستگاه» عظیم در عمق چهار متری خشک‌ترین صحرای جهان
  • ببینید | اعتصاب و تعطیلی بازار طلای تهران صحت دارد؟